fbpx

לא צריך תואר? סיכום התואר השני שלי

לא צריך אוניברסיטה! לא צריך תואר! 🎉

ככה פעלתי וככה הרגשתי אחרי התואר הראשון שלי בהנדסת תוכנה. בזמן שכל החברים העתודאים שלי המשיכו כמעט ישירות לתואר שני כדי לקבל עוד שקל וחצי בקבע, אני החלטתי, כמו בהחלטה להיות עתודאי, לא ללכת עם הזרם.

הבנתי שגם אם אקבל עוד שקל וחצי במשכורת בקבע ההשקעה לא תחזיר את עצמה, החלטתי שאפשר וצריך ללמוד בדרכים אחרות חוץ מאקדמיה, והחלטתי בשום מצב לא לעשות תואר במנהל עסקים או עוד תואר בתחומי מדעי המחשב, שזה מה שהרוב עשו.

אז יצאתי למסע של ללמוד בדרך אחרת: חזרתי לקרוא ספרים לאחר שהפסקתי בכיתה ח' עם הארי פוטר האחרון, למדתי בג'ולט כשהם התחילו לפעול, פתחתי בלוג, הצטרפתי לקהילות רבות ברשת. יצרתי והתבטאתי, וזה נשאר עד היום. ואז הבנתי משהו חשוב 😱

הבנתי שלמרות כל האנשים שהכרתי, הלמידה שהפקתי, אין עומק כמו באקדמיה. החלטתי להשתעשע עם המחשבה של לאחד את 2 האהבות הגדולות שלי, טכנולוגיה ולמידה לתואר אחד. כדי לבחון איך זה מרגיש נרשמתי לקורס מבוא אחד באוניברסיטה הפתוחה, ככה בלי התחייבות כלשהי. והיה לי כיף, אז המשכתי. כמובן שגם שם הייתי חריג, הייתי הטכנולוג היחיד בין הרבה מורים ומורות בתואר MA בחינוך, במגמת טכנולוגיות למידה. מעבר להזדמנות להעמיק במה שמעניין אותי, למדתי עוד הרבה דברים:

🎓למדתי איך להסתכל מזווית חצי פסיכולוגית על תהליכי למידה של אנשים, ולהבין איך טכנולוגיה יכולה לסייע בתהליכים כאלה. למדתי שאנחנו שונים אחד מהשני, ושהדרכים שלנו שונות.

🎓למדתי להיות ביקורתי וסקרן, ולמדתי שזה לא סותר אלא הולך ביחד. וזה קריטי במיוחד בעולם של היום שבו הטכנולוגיה הולכת ומתפתחת לנגד עינינו, ואני כמפתח תוכנה ומנהל מוצר לשעבר יודע שלא מתבצעת מספיק חשיבה לגבי ההשלכות של פיתוח טכנולוגיה כזו או אחרת. חוסר החשיבה קורה גם היום לדעתי. למדתי שריצה מתמדת אחרי מה שחדש, מה שזוהר, בלי להבין את הממשקים עם הסביבה וההשפעה עליה, היא מסוכנת.

🎓ביצעתי 2 מחקרים מרתקים, על הקשר בין פעילות בקהילות בפייסבוק לבין מסוגלות עצמית בקבלת החלטות בקריירה ואיך פודקאסטים מסייעים לבניית המיתוג האישי והמקצועיות של המגיש. יצאתי מהשדה החינוכי אל החיים האמיתיים, הבנתי הרבה תהליכי התבגרות ולמידה שייחודיים לחברה הישראלית, ומתוך זה אני נותן ערך רב לעוקבים שלי.

🎓 אני בשלבי פיתוח מודל שמשלב למידה בהכוונה עצמית עם מיתוג אישי, מודל שבאמצעותו לומדים בערך 15-20 מיומנויות תוך כדי העבודה. גם את קבוצת הוואטספ שלי הקמתי על בסיס עקרונות שלמדתי בתואר, באיך אפשר להשתמש בטכנולוגיה ללמידה.

🎓 ומעל הכל, עיצבתי את עצמי. אני מרגיש שכל זה היה נכון לי, כדי להביא דווקא לשולחן הטכנולוגי חשיבה קצת אחרת. חשיבה הוליסטית, שרואה את האדם בקצה. אני מרגיש ויודע שהערך הייחודי שלי שונה מאוד ממי שהלך ללמוד מנהל עסקים או עוד תואר מתקדם במדעי המחשב.

אז מסתבר שטעיתי. נכון, האקדמיה צריכה להשתנות ומהר, אבל עדיין אין לה תחרות באופן שבו סטודנטים מפתחים באמצעותה מיומנויות למידה, חקר, התעמקות, סקרנות ושאילת שאלות. אין למידת עומק כמו באקדמיה, וצורת חשיבה הזו היא קריטית גם בעולמנו.

גאה להעשיר אתכם באמצעות מה שלמדתי, ומקווה שתבחרו את המסלול הנכון עבורכם למרות ובזכות כל מה שאמרתי.

אהבתם? שתפו!

למידה מתמשכת מתחילה כאן

למה ללמוד לבד כשאפשר ללמוד ביחד?

קחו את הלמידה צעד קדימה!

טיפים פרקטיים ייחודיים בקבוצת הוואטספ השקטה