fbpx

להאזנה ל-SKILLS באפליקציות

פרק 39 – האקס פקטור לעסקים עם שירה לי דה-בר

יותר ממחצית מהסיבות לכישלונות של סטרטאפים נעוצות במערכת היחסים בין היזמים, ובכלל לא ביכולת האישית שכל אחת ואחד מהם מביאים. הנתון הזה אומר שלמרות כל הרצון להצליח, לפרוץ, לדחוף – משהו כאן מתפספס. כנראה שהצמיחה העסקית שלנו תלויה במשהו נוסף חוץ ממכירות, לקוחות, ערך – היא תלויה בצמיחה האישית שלנו, כמו שהגוף שלנו תלוי במצב הנפש שלנו. 

אז איך אפשר לצמוח באופן אישי? למה כדאי שנשים לב כדי לשפר ביצועים ולהשיג מקסימום תוצאות? איך נזהה במה לא כדאי שנתעסק, היכן אנחנו מבזבזים את זמננו, ואיך נמצא את המקום שבו לא רק שאנחנו הכי אפקטיביים, אלא גם הכי אוהבים את מה שאנחנו עושים?

על כל זה דיברתי עם שירה לי דה-בר, מלווה בכירים ואירגונים בתהליכי פיתוח עסקי-אישי.

מה הקשר בין צמיחה אישית ועסקית?

ההיכרות של כל אחד עם עצמו תאפשר לכל אחד להפיק מעצמו יותר. כאשר כל אחד בחברה מפיק יותר מעצמו באחוזים בודדים, ההצלחה העסקית של החברה תגדל לפחות באותם אחוזים. המטרה היא צמיחה עסקית, הדרך היא מודעות עצמית ואופטימיזציה אישית.

שירה משווה את הקשר בין צמיחה אישית ועסקית לקשר בין גוף ונפש. יש גוף פיזי (החברה), ויש נפש (אנחנו/העובדים). המטרה שלנו היא להיות בריאים (צמיחה עסקית), ואנו משיגים אותה ע"י איזון בין המערכות ותקינות של כל "איבר" בנפרד. יש הרבה פעמים סימנים של משברים שמתבטאים בגוף, כי המערכות האלה קשורות זו בזו.

שגרה התפתחותית

כמו שאנחנו שמים לב למה שאנחנו אוכלים, כדאי שנשים לב להתפתחות שלנו באופן כללי. יש כאלה שהתפתחות בשבילם היא לקרוא ספרים או להאזין לפודקאסטים, ויש כאלה שהתפתחות בשבילם היא טיפול אצל פסיכולוג או עבודה עם מאמן. הסקלה היא רחבה, ודבר ראשון אנחנו צריכים לשים את עצמנו על הסקלה.

בנוסף, בואו נשים לב לרגש שלנו, למעשים, להחלטות. האם אנחנו עושים משהו שאנחנו לא שלמים איתו רק כי זה "נשמע טוב"? עד כמה אנחנו מעמיסים את עצמנו? האם הסביבה שאנחנו נמצאים בה מיטבית עבורנו? יש הרבה עומק בחוויות שלנו ולפעמים אנחנו עסוקים בעיקר במה שקיים רק על פני השטח.

רצוי גם להדגיש כאן שתמיד יש פשרה. אף החלטה שלנו לא מושלמת, תמיד נצטרך להתפשר על מרכיבים מסויימים. אם נזכור מה חשוב לנו, אם נבין שאנחנו מתפשרים באופן שנכון לנו, זה ההבדל בין להיות די מרוצים מהמצב הנוכחי לבין להיות אומללים.

דרך טובה להתחיל

שירה אוהבת לעבוד עם המודל של Gay Handricks שמופיע בספרו The Big Leap. ד"ר הנדריקס מחלק את הפעילויות שלנו ל-4 איזורים: איזור אי המסוגלות, איזור המסוגלות, איזור המצויינות ואיזור הגאונות. כל אזור מייצגת פעולות מסוימות שאנחנו מבצעים בחיי היום יום ומשקף את המתח שבין ערך והנאה. הכרות עם כל אזור מאפשרת להבין את חלוקת תשומת הלב והזמן שלנו ומכאן את השינויים הנדרשים על מנת לעשות עוד מהפעולות שתורמות לנו ולסביבה ופחות מאלו שעדיף להמנע מהן.

העבודה עם המודל מאפשרת לראות תמונה צלולה של העיסוק הנכון לנו ולזהות את נקודת המפגש בין הפעולות שיאפשרו לנו למקסם את הפוטנציאל שלנו לבין אלו שיתנו ערך לאירגון בו אנחנו עובדים.

השורה התחתונה: מודעות בעשיה מביאה תוצאות!

על מנת לשפר ביצועים, להשיג תוצאות, להנות מהדרך ולהפיק את המקסימום צריך להקדיש תשומת לב להכרות עם עצמנו. זו למידה מחויבת המציאות והכרחית לצורך קידום אישי ומקצועי. שירה אומרת ש"כל אחד צריך מראה כדי להסתכל לעצמו בעיניים", בין אם על ידי התבוננות עצמאית ובין אם על ידי עבודה עם איש מקצוע.

להעמקה נוספת

שירה לי דה-בר באתר, בפייסבוק ובלינקדאין

הסבר מלא על האיזורים השונים בבלוג של שירה

הרצאה של ד"ר גיי הנדריקס

לינק לשמיעת הספר המלא, The Big Leap

לינק לרכישת הספר The BIg Leap

אהבתם? שתפו!

למידה מתמשכת מתחילה כאן

למה ללמוד לבד כשאפשר ללמוד ביחד?

קחו את הלמידה צעד קדימה!

טיפים פרקטיים ייחודיים בקבוצת הוואטספ השקטה

רגע! הקישור לקבוצה כאן

כיף שהצטרפת! 🎉

לנוחיותך, אם נרשמת מהמחשב, הקישור כבר אצלך במייל