fbpx

להאזנה ל-SKILLS באפליקציות

פרק 5 – מיתוג אישי עם יונית צוק

מה זה מיתוג אישי? דמות דיגיטלית שלנו? לכתוב את עצמנו? תהליך אישי של למידה, צמיחה, התפתחות ושינוי? דיגיטל? העולם האמיתי? אולי הכל ביחד?

בפרק מרגש ביותר שהתחיל לפני כשנה, נפגשנו (פעמיים) אני ויונית צוק הבלוגריסטית וענינו על כל השאלות האלה. הקדשנו זמן רב מהפרק לפירוט השלבים ההתחלתיים של המיתוג האישי שלנו, ללבטים, למה כדאי לעשות ומה לא.

הפרק הזה הוא גם Case Study בעצמו לכוח של מיתוג אישי, ובו אני ויונית חושפים קצת מהקשר המיוחד שנוצר ביננו בשנה האחרונה, לאחר שהקלטנו את החלק הראשון של הפרק. ממש Walk The Talk. 

מקווה שתרגישו גם אתם את הקסם בתהליך הזה.

יונית מאושרת כי נפגשנו והקמתי לה פודקאסט בעקבות הפרק הזה. דוגמה ליצירת הזדמנויות דרך מיתוג אישי


מה זה מיתוג אישי?

במהלך הפרק הוספנו כל כמה דקות עוד פיסה למכלול הזה שנקרא "מיתוג אישי".

בתחילת הפרק דיברנו על כך שמיתוג אישי הוא הדמות הדיגיטלית שלנו, איך שאנחנו נראים על פני האחר, או מה שאומרים עלינו כשאנחנו יוצאים מהחדר. אנחנו נרצה שדרך המיתוג האישי שלנו יבינו את הערכים שלנו ושהוא ישקף אותנו בצורה מהימנה, אבל לא תמיד כך הדבר.

כיום, מיתוג אישי קיים לכולנו גם אם נרצה בו וגם אם לא. על כולנו מחפשים מידע בגוגל או פייסבוק, למשל כשאנחנו מחפשים עבודה. לא תמיד אנחנו חושבים על כך שכל פוסט, כל תמונה, כל תגובה שלנו ברשתות החברתיות היא חלק מהמיתוג אישי שלנו, רוב המעסיקים מחפשים את זה.


למי זה טוב?

מיתוג אישי יוצר הזדמנויות

הוא יכול לעזור לנו להתחבר לאנשים חדשים שאנחנו מוצאים איתם דברים משותפים: תכונות, סט ערכים, מקצוע דומה. בימינו אנו אנחנו מכירים לעומק מספר יחסית מועט של אנשים. גם בפייסבוק וברשתות חברתיות, אנחנו מכירים לעומק אנשים מעטים, שהם חלק ממעגל חברתי שיצרנו לעצמנו (קהילה).

באמצעות מיתוג אישי יכולים להגיע אלינו בשלבים מאוחרים אנשים שאנחנו לא מכירים. הם קוראים אותנו, רואים את הנוכחות שלנו ומרגישים שהם מכירים אותנו לעומק (זו גם אשלייה כלשהי). 

למה אנחנו רוצים את זה? כדי למצוא עבודה למשל. יונית ואני סיפרנו בפרק איך מצאנו עבודה או התקדמנו בעקבות העבודה שלנו על מיתוג אישי. בגדול, מיתוג אישי הוא איזשהו תחליף למסמך קורות חיים. מעבר לכך, אני יכול לתת דוגמה על המרואיינים שלי – אם לא היה להם מיתוג אישי כלשהו, הם לא היו מתארחים בפודקאסט שלי כי לא הייתי מכיר אותם אחרת.

אופי החיים היום הוא יותר יזמי, ויותר אנשים מחפשים חיבור עמוק ורגשי לאנשים שהם רוצים לעבוד איתם יחד. לכן, אם אתם רוצים ליצור עבורכם גלגל הזדמנויות, אם אתם רוצים להתקדם בחייכם – מיתוג אישי יכול לעזור לכם בכך.


למה בלוג?

כמו בענף הנדל"ן, יש הבדל המשמעותי בין שכירות לנכס שלך.

הרשתות החברתיות הן לא בבעלותינו. פייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין, מדיום ופלטפורמות נוספות לפתיחת בלוגים- כל אלה יכולות להיעלם יום אחד, יחד עם כל התוכן שכתבנו. זה כבר קרה בעבר: ישראבלוג נסגרה, גם דה מארקר קפה, ואלו רק שתי דוגמאות.

בלוג אישי הוא נכס דיגיטלי שלנו. אנחנו בוחרים אם להשאיר אותו אונליין או לא, אנחנו שולטים בלעדית על העיצוב, התוכן הוא רחב יותר ויכול להכיל תמונות ולינקים רבים, והוא נשאר רלוונטי גם שנים אחרי, כי בלוג הוא על זמני. 

פייסבוק והרשתות החברתיות טובות מאוד לטווח הקצר. קמפיין בפייסבוק פשוט נעלם לאחר שהוא נגמר, ותנסו למצוא בפייסבוק פוסט שכתבתם לפני כשנה – בהצלחה. פוסטים בקבוצות נעלמים מהר יותר, ותוך כמה ימים כבר שכחו שכתבתם שם משהו.

אין גבולות גזרה בבלוג אישי- השליטה היא שלנו באופן מקסימלי.


מיתוג אישי כפלטפורמה ללמידה וצמיחה

לעיתים מיתוג אישי נשמע מחייב או מלחיץ, אך צריך לזכור שתמיד אנחנו מתחילים מנקודת ההתחלה, איננו יכולים להתחיל מהאמצע או מהסוף. תמיד הפוסטים הראשונים שלנו יהיו קצת לא מכוונים, יהיו קצת מצחיקים במבט לאחור, וחשוב להבין שמדובר בתהליך של צמיחה אישית והתפתחות. התהליך רווי בשינויים, וזה הכיף שבדבר.

תוך כדי כתיבה, תוך כדי תהליך יצירת המיתוג האישי שלנו, אנחנו חוקרים, לומדים ומעמיקים. הכתיבה משמשת לנו כלי לעיבוד מחשבתנו, למטא-קוגניציה. כתיבה כזו מעודדת למידה אפקטיבית.

היופי הוא שאנחנו יודעים איך זה מתחיל, אך איננו יודעים איך זה יכול להיגמר. אני יכול להגיד לכם שלמדתי מיומנויות רבות כחלק מהמסע שעברתי עם הבלוג והפודקאסט שלי, כפי שהצגתי בוובינר שלי על יצירת פודקאסט.

זה למה רצוי וכדאי לפתוח בלוג ולצמוח יחד איתו, הוא ישקף את הדרך שעשינו ויעזור לנו בתהליך הצמיחה והלמידה שלנו.

בקטע הוידאו המצורף כאן שלקוח מתוך פרק בהשתתפותי בפודקאסט "מאחורי המיקרופון", אני מדבר על ההתמודדות עם שינויים במיתוג האישי בכלל, ועל סגירת הפודקאסט הקודם שלי והתחלת החדש בפרט.


העתיד של הבלוגים

האם בלוגים בדרך להיעלם בעקבות הרשתות החברתיות? אני בטוח שהמחשבה הזו עלתה במוחכם. 

אז זהו, שזה לא מדויק.

לאחרונה בלוגים עוברים תהליכי שינוי והתאמה בעקבות הרשתות החברתיות, אבל ממש לא הולכים להיעלם. בשל הצמיחה באפשרויות שלנו ליצור תוכן, הנכס הדיגיטלי שלנו כיום משמש כפלטפורמה לכל התוכן שלנו: כתיבה, וידאו, פודקאסט, קורסים דיגיטליים – כולם מתאחדים יחד תחת הבלוג שלנו. 

כל אחד מאיתנו צורך תוכן בצורה אחרת, ולכן הגיוון בערוצי התוכן שאתם קיימים בהם רק מוסיף לכם נקודות ומעשיר את המיתוג האישי שלכם. זו אחת הסיבות שאני משקיע רבות בכתיבת תקציר זה בנוסף לפרק עצמו, כי אני יודע שלא כולם ישמעו ויהיו כאלה שיעדיפו לקרוא.

הסקילס שלמדתי מהפקת הפודקאסט שלי. כך מיתוג אישי משמש כפלטפורמה ללמידה וצמיחה


מאיפה מתחילים?

ראשית, הגדירו לכם שנה של ניסיונות. מיתוג אישי הוא תהליך ארוך טווח, שמתחיל עם פיזור זרעים והשקייה מרובה. בשנה הזו אל תתעניינו במספר התגובות שלכם, במספר הלייקים, נטו תתנסו ותנסו שהעולם יכיר אתכם.

חישבו עם עצמכם ואלו את עצמכם שאלות: לאן אני רוצה להגיע? לשאוף? איפה אני רוצה למתג את עצמי? מה אני רוצה שידעו עלי? מהם הערכים שמובילים אותי? תוך כדי, חפשו קבוצות פייסבוק ואנשים שמעניינים אתכם, וגבשו אותם ברשימה.

בקבוצות שמעניינות אתכם ועוסקות בעולם התוכן שבו תרצו למתג את עצמכם, התחילו להגיב ולהיות פעילים. הפעילות לא מתבטאת רק בלייקים, אלא בתגובות, בפירגון לאנשים אחרים ובכתיבת פוסטים. המטרה היא לקשר את שמכם עם עולם התוכן שבו אתם רוצים למתג את עצמכם בתוכו, וזה נעשה גם ע"י קבוצות וקהילות וגם ע"י יצירת קשרים עם מובילים בתחום – האנשים שמצאתם.

עקבו אחרי האנשים שמצאתם. קראו את הבלוגים שלהם, חישבו על הערכים שמתבטאים במיתוג האישי שלהם והאם אתם מזדהים איתם. יונית מציעה להירשם לניוזלטרים שלהם ולענות לכל מייל שהם שולחים, כך הם יידעו שאתם קיימים – כי מעטים עושים את זה.

בהמשך, נסו לכתוב גם בפרופיל האישי שלכם על הנושא ועולם התוכן שמעניין אתכם. בדיגיטל אין התחלה וסוף, יש רק זמן הווה, ולכן כיתבו על הרעיון שקמתם איתו היום בבוקר, או זה שהכי בוער בכם. פשוט שחררו מה שיש לכם להגיד, Keep It Simple.

בשלב זה, אתם אמורים להבין האם הרעיון ועולם התוכן שמצאתם אכן מעניין אתכם, אם כיף לכם לכתוב עליו. אם אכן כך, ככל שתכתבו יותר כך יהיו לכם יותר רעיונות על מה לכתוב, כי התנועה יוצרת השראה – בעיקר אם לא עשיתם זאת בעבר.


מתי לפתוח בלוג?

לאחר זמן מה של פעילות ברשתות חברתיות, אנחנו אמורים להיות במצב שיש לנו כבר מספר פיסות תוכן איכותיות – כאלה שעוררו שינוי מחשבתי, כאלה שממש אהבנו, או כאלה שזכו ליחסית הרבה אנגייג'מנט – תגובות, לייקים, שיתופים.

זה הזמן לקחת את כלל התכנים האלו ולהשתמש בהם בתור התכנים הראשונים בבלוג החדש שלנו. ה-Reusing מאוד מקל עלינו בשלבים הראשונים של כתיבת בלוג כדי ליצור את הפוסטים הראשונים.

אנחנו נרגיש שאנחנו לקראת צומת החלטה. מה השם של הבלוג? איך נעצב אותו? איזה דומיין נקנה? אני ויונית הדגשנו בפרק שכל ההחלטות האלה ברות שינוי. השינוי הוא חלק אינטגרלי מהמיתוג האישי שלנו. יש בלוגים טובים שמעוצבים פשוט, כך שעיצוב זה לא החלק החשוב. 

בלוג זה פלסטלינה, תתחילו בפשוט ותרוצו. העבודה על המיתוג האישי צריכה להיות נלווה לקריירה ולעבודה שאנחנו עושים, ודווקא בגלל שהיא לוקחת הרבה זמן חשוב להישאר פשוטים ולהתרכז בעיקר.


טיפים אחרונים לרציניים ביותר

הטיפ הראשון הוא לגבי כתיבה. יונית ממליצה לנו לשכוח כל מה שלמדנו בבית הספר לגבי כתיבה. הכתיבה ברשתות החברתיות ובאינטרנט היא כתיבה יומיומית, כמעט תימלול ישיר של דיבור. הכתיבה היא אמצעי תקשורת, והיא איננה צריכה להיות אמנות בפני עצמה. שימוש בסלנג הוא מומלץ, והכי חשוב – תכתבו כמו שאתם מדברים.

הטיפ השני הוא שהעולם לא מחכה לנו. הוא גם לא יודע מה יש לנו להגיד ומתי נגיד אותו, הוא לא יושב בתוך הראש שלנו. אל תלחיצו את עצמכם, אף אחד לא מחכה (בינתיים) לפוסטים שלכם. חשוב שתיהנו מהדרך, שתעשו את זה טבעי ואותנטי. ככל שתהיו יותר רגועים וסבלניים תשאירו יותר כוחות ומצברים להמשך הדרך, וזו חתיכת דרך.

אחד הטיפים החשובים – עזבו אתכם מבני משפחה, הם מנסים לעזור לנו אבל מורידים אותנו למטה. בדרך כלל בני המשפחה שלנו הם לא קהל היעד, וחלקם לא נמצאים בעולם הדיגיטלי. יהיו להם טונות של הערות על הכתיבה שלכם, באופן הפוך למה שנכתב בטיפ הראשון. הם לא רלוונטים, הם לא יבינו אתכם גם אם תעשו את זה כבר שנים (קרה לטובים ביותר).

טיפ אחרון – צאו גם מהדיגיטל. לכו להרצאות, השתתפו בוובינרים, תתנדבו בתחומים שמעניינים אתכם, תצאו לכוס קפה עם אנשים חדשים, ואז תכתבו על כל זה ותפרגנו לאחרים. מיתוג אישי היא לא רק כתיבה היא גם עשייה והצטרפות לקליקות, וזה נעשה בין השאר ע"י פירגון לאנשים אחרים.


לקריאה נוספת

וידאו של נאור נרקיס – תנו כמה שיותר תוכן לעולם. מתקשר באופן הדוק למיתוג אישי ומעודד ליצור כמה שיותר תוכן. 

פרק מפודקאסט המנגל – חושפים מוכרי חלומות. בפרק הזה תלמדו שמי שלא נותן שום ערך בחינם  (חלק מהמיתוג האישי) מדליק נורה אדומה.

Walk The Talk – קבוצת פייסבוק נהדרת על מיתוג אישי

איך עושים פודקאסט – פוסט אורח שלי בבלוג של יונית צוק

חממת הבלוגים של יונית צוק – אינדקס כל הבלוגים בעולם

הבלוג של יונית צוק – כל מה שתרצו לדעת על בלוגים ושיווק באמצעות תוכן ועוד הרבה מעבר

אהבתם? שתפו!

למידה מתמשכת מתחילה כאן

למה ללמוד לבד כשאפשר ללמוד ביחד?

קחו את הלמידה צעד קדימה!

טיפים פרקטיים ייחודיים בקבוצת הוואטספ השקטה

רגע! הקישור לקבוצה כאן

כיף שהצטרפת! 🎉

לנוחיותך, אם נרשמת מהמחשב, הקישור כבר אצלך במייל