אני עד היום זוכר את הרגעים האלה כשנרתעתי מאנגלית.
כשפגשתי בבלוגפוסט, מאמר או אפילו סרטון קצר באנגלית פשוט נעצרתי. לא הצלחתי להביא את עצמי ללקרוא את הפסקה הראשונה, ללחוץ פליי, ולקח לי הרבה מאוד זמן להתחיל בכלל את המשימה.
שלא תטעו – האנגלית שלי לא הייתה עד כדי כך חלשה. סבלתי מחוסר בטחון מטורף, חשתי שזה לא הצד החזק שלי והיה לי מאוד קשה להתמודד עם זה.
עד שאמרתי "די"
או “סטופ איט”. לא משנה.
החלטתי להתמודד עם זה, מכיוון שהבנתי שאם אני רוצה ללמוד יותר ולדעת יותר אצטרך להתמודד עם השפה האנגלית.
רוב התוכן בעולם הוא באנגלית, ואם אמנע מלקרוא, לשמוע ולתקשר באנגלית אני מיד סוגר לעצמי הרבה מאוד אופציות.
האו יו דו איט?
אני אוהב לחלק כל דבר למיומנויות. גם את האנגלית חילקתי ל-4 מיומנויות בסיס: קריאה, כתיבה, שמיעה ודיבור, ומצאתי את הדרך שלי להתמודד עם כל אחד מהמיומנויות האלה.
כל יום אני משקיע את זמני ומאמן לפחות מיומנות-אנגלית אחת. זה נשמע לכם עמוס, אולי משעמם, אבל החוכמה היא השילוב: לא בין המיומנויות, אלא לשלב בין האנגלית לדברים שאנחנו גם ככה עושים ואוהבים לעשות.
אני למשל שילבתי את האנגלית עם האהבה שלי ליצור תוכן וללמוד, ועכשיו הגיע הזמן לפרק את ארבעת המיומנויות.
קריאה
אני מקדיש לפחות חצי שעה כל יום לקריאה. אם פעם קראתי רק ספרים בעברית, הכרחתי את עצמי להתחיל לקרוא ספרים באנגלית. השתדלתי לבדוק עבור כל ספר האם הוא קיים גם בגירסה האנגלית, ולאחרונה אני דוחה בכאב רב הרבה ספרים בעברית כדי להתמקד באנגלית.
בהתחלה זה מאוד קשה, ואני מודה שאת התוכן של הספר הראשון שקראתי באנגלית אני לא ממש זוכר. אבל מהספר השני, השלישי, הרביעי והלאה זה כבר נהפך לקל. מוזמנים להציץ ברשימת הקריאה שלי.
גם אם אנחנו לא אוהבים לקרוא ספרים, יש לזה פתרונות נוספים. אני בטוח שאפשר למצוא בלוגים באנגלית בנושאים שמעניינים אותנו, ואם לא – הרשת החברתית Medium היא רשת של כותבים רציניים בכל נושא שבעולם: טכנולוגיה, כלכלה, מדע, למידה ומה לא. הפוסטים שם רחבים וארוכים כמו בלוגים, ואני בעצמי מצאתי שם הרבה תוכן מעניין לקרוא.
כתיבה
אני כותב הרבה, והבלוג שלי יכול להעיד על כך. אני חושב שהכתיבה היא המיומנות שהכי קשה לפתח מבין כל המיומנויות שציינתי, כי היא מצריכה הרבה משמעת, ורובנו לא כותבים כל כך הרבה אפילו בשפתינו.
אני התחלתי לתרגם מספר בלוגפוסטים שלי לאנגלית, וכך אני משפר גם את מיומנות הכתיבה שלי. את הפוסטים המתורגמים אני מפיץ בנתיים ב-Medium, מוזמנים לקרוא אותי גם שם 🙂
שמיעה
בשביל להתאמן על השמיעה שלי הכנסתי כמה פודקאסטים באנגלית לפלייליסט בנושאים שמעניינים אותי.
אם אתם לא חובבי פודקאסטים – נסו לצפות בסדרות שלכם בכתוביות באנגלית (או בלי כתוביות בלל), או לשמוע סרטונים בTED, או לשמוע רדיו, העיקר תשמעו 🙂
אם אתם חובבי פודקאסטים וזקוקים להמלצות, זו רשימת המומלצים שלי.
דיבור
בדומה לכתיבה, העבודה על הדיבור מצריכה הרבה משמעת עצמית. אפשר לדבר עם הקולגות או בני המשפחה באנגלית, אפשר להצטרף לקבוצות פייסבוק שמצוותות לומדי אנגלית זה לזה, בגדול רשתות חברתיות וקהילות הן כלי נהדר למצוא פרוייקטים נהדרים כאלה.
אני הרגשתי שדווקא פה אני רוצה להשקיע במשהו מקצועי יותר, שיעזור לי גם בשכלול המיומנויות האחרות. מצאתי את מה שחיפשתי באפליקציית Italki שמחברת בין לומדי שפות למורים מכל העולם.
אפשר לסנן באפליקצייה במדויק מה אתה מחפש, ואני מצאתי מורה מוסמך לאנגלית כשפה זרה, עו”ד במקצועו, אמריקאי, Native Speaker, שעובד איתי גם על אוצר מילים עסקי, על דיבור, ונותן דגשים לבלוגפוסטים המתורגמים שלי.
כמה עולה התענוג? מאוד תלוי במורה שמצאתם, המורה שלי לוקח בסביבות 40 שקל לשעה. תענוג! ממליץ לכם לחפש שם את המורה שלכם, לי זה ממש סגר את הפינה.
יש לכם טיפים משלכם? אשמח לשמוע 🙂