על מה דיברנו?
מה זה מיתוג אישי?
כמו שג'ף בזוס אמר, המיתוג האישי שלנו הוא מה שאומרים עלינו שאנחנו לא בחדר. זוהי הדמות שלנו בפלטפורמות חברתיות שונות, העקבות שאנחנו משאירים כשאנחנו נוכחים-נפקדים.
חשוב להבין שלכל אחד ואחת יש דמות כזו, יש על כל אחד מאיתנו סוג של סיפור, והמטרה שלנו היא לפתח גישה פרואקטיבית כדי לשלוט ולעצב את הדמות הוירטואלית שלנו
מיתוג אישי – ספיר אבישר מארחת את טל מוסקוביץ' ב"איפה זה פוגש אותי"
פרק 5 – מיתוג אישי עם יונית צוק
פרק 45– קייס סטאדי מיתוג אישי עם גלי בללי
למה מיתוג אישי?
הרבה מהתקשורת האנושית עברה למימד דיגיטלי, על גבי הרשתות החברתיות. מיתוג אישי הוא הדרך שלנו לייצר לעצמנו הזדמנויות לטווח הרחוק (היכרות עם חברים חדשים, הצעות עבודה, והמון דברים שאי אפשר לצפות מראש), לפזר את ערפל האי וודאות ע"י יצירת הדרך הייחודית שלנו, לחזק את הביטחון העצמי וללמוד הרבה מאוד מיומנויות.
אם שאלתם את עצמכם איך אנשים מסויימים מכירים את כולם, מזהים שינויים, מתחברים, זזים -הם כנראה עושים את זה דרך המיתגו האישי והרחבת רשת הקשרים שלהם.
"שובר שיוויון" / מורד שטרן – ספר חובה על מיתוג אישי, יצירת קשרים וקהילות
טעינה
שריר הטעינה שלנו מזכיר לנו את פיתוח דרכי הלמידה שלנו. אם זה קורסים, ספרים, פודקאסטים, רשתות חברתיות – מרבית מהלמידה שלנו היא אנשים אחרים, וגם התנסות עצמית בפרוייקטים שלנו. המטרה של הלמידה היא לחשוף את ה-Unknown Unknown שלנו, וצריך לדעת ללמוד גם לרוחב וגם לעומק (מודל T-shaped ללמידה).
בנוסף, חלק מהותי מהטעיה היא היכרות עם אנשים חדשים: במיטאפים, ברשתות החברתיות, ולבצע צעדים פרואקטיביים: לגשת, לשאול, לתת ערך, לעזור.
פרק 19 – יצירת קשרים עם מורד שטרן
פרק 35 – פגישות קפה עם ליאת נתנאל
פרק 26 – פרואקטיביות עם שחר גולדשטיין
פריקה
המשמעות של פריקה היא ליצור תוכן בהקשרים של מה שלמדנו. צריך להתחיל בקטן – תכתבו על תובנה אחת שלמדתם היום, תסכמו מאמר שקראטתם, תתייחסו לחדשות היום. זה גם לא משנה איזה תוכן אתם יוצרים, תתחילו ממה שנוח לכם: טיקטוק, פייסבוק, לינקדאין, אינסטגרם.
יש חשיבות גדולה לשיתוף של התוכן ברשתות חברתיות, מכיוון שהשיתוף פותח מעגל של פידבקים, מעגל של שיחה, שמחזק גם את ה"טעינה" שלנו.
פרק 29 – לתת ולקבל פידבק עם ציפי רחמני
לבקש פידבק – פוסט בלינקדאין
פרק 54 – להתבונן לתוך עצמנו עם עדי ואן ולסן
פרק 52 – איך להתמודד עם פרפקציוניסטיות עם שחר גולדשטיין
הקשיים במיתוג אישי
מיתוג אישי זה ריצה לטווח ארוך, וכלולים במסע גם קשיים. יכול להיות שנפחד "להיכשל" – פוסטים שחשבנו שיתפוצצו לא קיבלו שום תגובה. יכול להיו תשלא נרצה לשתף רגעים מסויימים בחיינו, וגם שהבוס לא כל כך יאהב את הפעילות שלנו ברשת.
חשוב לזכור כי יחד עם הרצון שלנו לייצר יחסי אמון עם הקהל שלנו, הבחירה איך, מה ומתי לפרסם היא שלנו. הפוסטים שלנו ייעלמו מהר, אבל אנשים יזכרו איך גרמתם להם להרגיש.
פרק 11 – להיכשל טוב עם מלי מרטון
פרק 6 – יציאה מאיזור הנוחות עם הילה סרור