fbpx

3 טעויות נפוצות בבחירת היעד הבא

היעד הבא הוא אחד מההחלטות הכי מסובכות שאנחנו מקבלים שוב ושוב לאורך החיים. מה נעשה אחרי הצבא? מה נרצה ללמוד? איך נבחר את המשרה הבאה שלנו? והאם זה זמן טוב לצאת לעצמאות או להישאר שכיר?

יש פעמים בהם אנחנו מרגישים כל כך לבד בבחירה הזו, אנחנו בטוחים שאף אחד לא מבין אותנו. מצד שני יש מקרים בהם אנחנו כבר מאבדים את עצמנו משצף ההצעות הלבביות והטיפים של היקרים עבורנו.

הסיטואציות האלה של חשיבה על היעד הבא מרגשות אותי מאוד. עזרתי לאנשים רבים לקבל את ההחלטה על היעד הבא שלהם, וראיתי שוב ושוב איך כולנו חוזרים בדיוק על אותן טעויות. בפוסט הזה אחשוף את הטעויות הנפוצות ביותר ואיך אפשר להתמודד איתן.

טעות #1 - אנחנו מקובעים

וואו, כמה קיבעונות מחשבתיים אנחנו יוצרים לעצמנו בתהליכי קבלת החלטות

מצד אחד אנחנו חושבים שאנחנו ייחודיים בדרך החשיבה שלנו, מה שמביא אותנו לפחד להתייעץ כדי שלא "יגנבו לנו את הרעיון". אחרי שאנחנו מבינים שאנחנו לא כאלה ייחודיים אנחנו נשבים לפעמים בפתרונות קיימים, במקום לממש את הייחוד שלנו. אלו שתי נקודות קיצון שהן מסוכנות, וחשוב לדעת לזהות אותן וללכת על נקודת אמצע שהיא מספיק מתאימה.

יש פעמים בהן אנחנו מנסים לגבש החלטה על משהו אחד אבל מתכוונים בכלל למשהו אחר, גדול יותר. הדוגמה הכי נפוצה היא ההחלטה של איזה תואר ללמוד (אם בכלל), שנגזרת לדעתי משאלה יותר גדולה – מה אני רוצה לעשות בחיים? או מה אני רוצה לעשות בשנים הקרובות?

Image by mohamed Hassan from Pixabay

טעות #2 - אנחנו מתייעצים לא נכון

ברוב הפעמים אנחנו מתייעצים עם אנשים קרובים לנו – חברים, משפחה. מצד אחד הם מכירים אותנו הכי טוב ולכן יידעו מה טוב בשבילנו, מצד שני הם לא תמיד יודעים במה מדובר והעצות שלהם לא תמיד אובייקטיביות.

אנחנו מתייעצים לפעמים עם אנשים שנמצאים בערך באותה צומת החלטה שלנו. הם מתקשים כמונו לקבל את ההחלטה, הסיבות שלהם סמויות מהעין, כשאנחנו באותו שלב אין מי שימשוך את השני כלפי מעלה. אנחנו נזדהה איתם אבל לרוב הם לא באמת יעזרו לנו לבחור את היעד הבא.

אז עם מי כן נכון להתייעץ? עם כאלה שנמצאים שניים-שלושה צעדים קדימה, שכבר בחרו את היעד הבא שלהם והתקדמו משם לעוד שתי החלטות גדולות. לדוגמה – כאלה שכבר עובדים במקצוע שאתם רוצים לבחון. הם יוכלו להדגיש לנו נקודות שפספסנו ולהוות מצפן לנקודה שבה נרצה לראות בעתיד את עצמנו. חשוב גם להבין האם הצעדים שהם נקטו עדיין רלוונטים, שכן העולם משתנה כל הזמן. בטווח של שניים-שלושה צעדים הם עדיין יכולים להיות רלוונטים.

טעות #3 - אנחנו מ-פ-ח-ד-י-ם

אנחנו מפחדים ממה שאנשים יגידו, מהשד שנמצא בראש שלנו שהחלטנו לא נכון. ההשתקפות החיצונית של השד הזה הוא האנשים שהכי אוהבים אותנו ופעמים רבות מנסים להניע אותנו לדרך אחרת.

הפחד מכישלון וחזרה לאחור משתק אותנו. ההחלטה שלנו היא לא הרת גורל! לא משנה מה מחליטים ואיך – תמיד אפשר לשנות, להתחרט ולתעדף מחדש. החיים ארוכים – אנחנו מנסים פעמים רבות לעשות הכל כאן ועכשיו, במקום לשחרר ולהבין שלכל דבר יש את הזמן שלו.

והדבר הכי גרוע – אנחנו נרתעים ממה שמפחיד אותנו. פעמים רבות מה שהכי מפחיד אותנו הוא מה שאנחנו הכי רוצים. הוא רחוק קצת מאיזור הנוחות שלנו, הוא כרוך באי וודאות, הוא שובר מוסכמויות והנחות יסוד שלנו בעיני עצמנו. אם אנחנו רוצים משהו כדאי ללכת על זה, כי המשמעות של להפסיד אותו היא בעצם להפסיד את החיים שהיינו רוצים לחיות.

אני מקווה שהטיפים האלה יעזרו לך לבחור את היעד הבא שלך.

תמיד אשמח לשמוע גם את הטיפים שלך:) נשמח גם לעזור לך בקהילת הפייסבוק שלנו.

אהבתם? שתפו!

למידה מתמשכת מתחילה כאן

למה ללמוד לבד כשאפשר ללמוד ביחד?

קחו את הלמידה צעד קדימה!

טיפים פרקטיים ייחודיים בקבוצת הוואטספ השקטה