להאזנה ל-SKILLS באפליקציות

פרק 35 – שנשב לקפה? עם ליאת נתנאל

לכולנו יש בראש כמה שמות של אנשים שהיינו מאוד רוצים לפגוש, להכיר וללמוד מהם, ולפעמים שעה של “אחד על אחד” עם אותם אנשים היא בגדר חלום. כי האנשים האלה עסוקים מאוד לפעמים, כי למה שהם ירצו להיפגש דווקא איתנו, ואולי בעיקר כי אנחנו לא יודעים איך לפנות אליהם באופן אפקטיבי.

ליאת נתנאל, מנהלת פיתוח עסקי בלינקדאין, מאמנת ריצה, אולטרה מרתוניסטית ומרצה, הגיעה כדי להסביר לנו בפשטות איך אפשר לפנות ולקבוע פגישת קפה דווקא עם האנשים שאנחנו הכי רוצים לפגוש, באופן שיגדיל את הסיכויים לא רק לפגישה המיוחלת, אלא גם אולי לחברות מתמשכת. הכל תלוי בגישה, באותנטיות, ובחוק המספרים הגדולים.

אל תתביישו לפנות, בסוף זה יעבוד 😊

מה הרעיון מאחורי פגישת קפה?

פגישת קפה היא הזדמנות לפגוש בן אדם לזמן מסוים ולמטרה מסויימת. זו לא חייבת להיות פגישת מכירה, אלא גם כדי ללמוד מהדרך שאותו אדם עשה. כך אפשר להכיר אנשים, ללמוד מהניסיון שלהם, להרחיב את מעגל הקשרים שלנו, והחוכמה הגדולה היא לעשות זאת בדרך שמועילה גם לצד השני שממנו אנחנו רוצים ללמוד.

החוכמה היא לשים את הפוקוס על הצד השני, להבין מה הערך שהוא מחפש או מה מעניין אותו, ולפקס ולהכווין את הפגישה סביב הנושא הזה. לפעמים אגב חלק מהאנשים ממש אוהבים למנטר, או לזהות טאלנטים, והערך שיצא להם מהפגישה הוא עין צעירה ומתעניינת על רעיון שיש להם או על התפקיד שלהם.

מי שיזם את פגישת הקפה הוא לרוב מוביל אותה ע”י שאילת שאלות, בעיקר כדי לבוא וללמוד. גם אם יש מישהו מולנו שנרצה לגייס, למכור לו, אנחנו צריכים לבוא לפגישה הראשונה נטולי אינטרסים ולבוא נטו ללמוד, כדי לא לבזבז לצד השני את הזמן. לכן חשוב מאוד לשמור על הפוקוס, ולשים את הפוקוס דווקא על האדם השני ולא עלינו.

לפני הפגישה

המקום שאנחנו נמצאים בו ומה אנחנו רוצה להשיג יגדירו לאיזה אנשים אנחנו נפנה. הפנייה צריכה להיות ממוקדת וממצב ששם פוקוס על הצד השני. אנחנו צריכים להבין מה “מרים לו/לה”, צריך לחפש על האדם קצת, להבין מה התוכן שמעניין אותו ולהבין שאנחנו לא מעניינים. הרבה מאוד אנשים מחפשים במה, ברגע שהם מקבלים אוזניים, פנים ומישהו שמקשיב להם – זה כבר יכול להיות ערך משמעותי להם.

חשוב לפנות בקצרה, באותנטיות, להביא את הסגנון האישי שלנו. רצוי לא לכתוב באופן מלוקק מידי אלא לשמור על אותנטיות. חשוב לפנות בצורה כזו שמראה שאכן התעניינתם בתוכן של האדם שאליו אתם פונים, להסביר במדויק מה אהבתנו בפוסט או התוכן שראיתם, כדי שהאדם השני יבין שאנחנו באמת מתעניינים בו ובמה שהוא עושה. ז”א, לא כדאי לכתוב רק “התעניינתי בתוכן שלך” אלא להסביר מה עניין אותנו במה שראינו, איך זה מתקשר לחיים שלנו או אפילו לתת את דעתינו בקצרה.

בפגישה עצמה

להגיע בזמן, להתלבש באופן שמכבד את האדם שאיתו אנחנו נפגשים ושמתאים לקונטקסט של הפגישה. אנחנו נשים את הטלפון הנייד בתיק על שקט, לא על השולחן ולא הפוך. כולנו מכורים, כולנו מוסחים מהטלפון הסלולרי, וזה נועד כדי לכבד את הזמן של האדם השני. אנחנו נזיז הסחות דעת!

אנחנו מנהלים את הפגישה, נשאל שאלות פתוחות שמובילות לנושאים שמעניינים אותנו. נדרשת איזשהי רמת רגישות ואנושיות, כדי שהאדם השני לא ירגיש בריאיון עבודה או חקירת שב”ק. זה בסדר לשבת עם דף של שאלות מוכנות (יש כאלה שאפילו ממש יעריכו אותנו על זה), זה בסדר להתרגש, זה בסדר לרשום הערות תוך כדי, אבל לכתוב אותן על דף ועט ולא בסלולרי – כי הוא בתיק.

רצוי לשאול שאלות שקשורות למסלול שעשה הצד השני, שאלות תהליכיות: איך בנית את עצמך? איך הגעת לנקודה הזו בחייך? מה עשית בדרך? מה אתה שואף לעשות אחר כך? חשוב לזכור שזה רק בן אדם אחרי הכל, ולכן מצופה שנתנהג באנושיות ובקלילות.

אחרי הפגישה

הפעולות שלנו אחרי הפגישה תלויות בתוצאה שאנחנו אליה מכוונים. לרוב כדאי לכתוב מייל או הודעת “תודה רבה על הזמן שלך”. אם דיברתם על נושא כלשהו במהלך השיחה תוכלו להשלים פרטים, לשלוח לינק לבלוגפוסט שקשור למה שדיברתם עליו, האדם השני מאוד יעריך את זה.

אם יש לנו כוונה להמשיך ולשמור על קשר עם הצד השני, כדאי לשים תזכורת ביומן כדי לעשות לו פולואו אפ, ועד אז לחשוב מחדש על הערך החדש שאנחנו יכולים לתת לצד השני.

טיפים ייחודיים לקורונה או לפגישות בזום

דרך הזום אנחנו מאבדים קשב הרבה יותר מהר, אנחנו מוסחים מהר ומתעייפים. 

חשוב למקד את הפגישה הרבה יותר, לקצר אותה לחצי שעה, להעיף כל דבר שיכול להפריע (טלפונים, וואטספ ווב, זה פאדיחה אם שומעים אותו). 

ולפעמים בכלל עדיף לסגור עניין בשיחת טלפון שלא מצריכה מאיתנו להתלבש באופן מיוחד 🙂

להעמקה נוספת

ליאת נתנאל בלינקדאין, בבלוג

נטוורקינג ויצירת קשרים עם מורד שטרן

רתימת אנשים עם מייק זילברג

פוסט שלי עם טיפים נוספים 🙂

אהבתם? שתפו!

למידה מתמשכת מתחילה כאן

למה ללמוד לבד כשאפשר ללמוד ביחד?

כל מה שלא מדברים עליו

כל האמת על ניהול קריירה בפיתוח, וטיפים פרקטיים ייחודיים

מהניסיון שלי, בניוזלטר שבועי

רגע! הקישור לקבוצה כאן

כיף שהצטרפת! 🎉

לנוחיותך, אם נרשמת מהמחשב, הקישור כבר אצלך במייל