להאזנה ל-SKILLS באפליקציות

פרק 45 – קייס סטאדי מיתוג אישי עם גלי בללי

גלי בללי עשתה בשנים האחרונות פיבוט אישי, כשעברה מתחומי ה-HR לתחומי הפיתוח העסקי והמכירות. הפלטפורמה שאיפשרה לה ללמוד לקראת המעבר, ולבסס את עצמה כמקצועית בתחום היה המיתוג האישי שלה.

הדרך ליצור מומחיות חדשה גם דרך המיתוג לא הייתה קלה. אך באמצעות עבודה קשה, הגדרת מטרות, מדידה שלהן ופתיחת הסנסורים שלנו, גלי הצליחה לבסס את עצמה כמקצועית בתחומה ואף מעבר לכך. העבודה המיתוגית שלה ייצבה אותה גם בתוך הארגון, וכיום היא משמשת מנחה לקולגות שלה בנושאי מיתוג אישי גם מעבר לתפקידה.

בשיחתנו אנחנו רצים על התהליך המדהים של גלי בשנים האחרונות, החל מההתחלה כשאין על מה לכתוב ועד המיצוב שלה בתוך ומחוץ הארגון כמובילת דעה. אם גלי יכולה, גם כולנו יכולים ויכולות 🙂 

(*כהכנה לפרק מומלץ להאזין לפרק 5 בפודקאסט)

מיתוג אישי ככלי לשינוי תעסוקתי

גלי התחילה להתמקד במיתוג האישי שלה כחלק מהטרנספורמציה האישית שביצעה. היא רצתה לעבור מתחומי ה-HR לתחומי המכירות בחברה אחרת, והשתמשה ביצירת המיתוג האישי שלה כפלטפורמה לתהליך הלמידה. זה אחד מהקייסים המומלצים של יצירת מיתוג אישי שעליו דיברנו בפרק עם יונית צוק.

גלי חשבה שיחד עם זה שהכתיבה תעזור לה להעמיק את הידע שלה, גם אחרים יכולים להיתרם ממנו ולהסתייע בתוכן שהיא יצרה על מנת ללמוד בעצמם על עולם המכירות.

הקשיים שבדרך

היה לגלי מעט מאוד על מה לדבר, בגלל שלא היה לה ניסיון בעולם המכירות. זוהי סיטואציה מאוד מוכרת כשאנחנו מתחילים ליצור את המיותוג האישי שלנו: האם יש לי מה לשתף? על מה אכתוב? ומי יקרא את זה?

גלי החליטה לכתוב רק על מה שרלוונטי לעולם שלה כרגע. ז”א גלי לא כתבה באופן כללי על עולם המכירות והפיתוח העסקי, אלא התמקדה בתוכן שרלוונטי לנקודה שבה היא נמצאת כרגע ושעזר לה במעלה הדרך. דוגמאות כאלה יכולות להיות סיכום או הבעת דעה על מאמרים רלוונטים, קייס סטאדיז שקרו במהלך העבודה (למשל שיחות עם לקוחות), שיחות עם קולגות. 

אם זה משהו ששינה לנו תפיסה, שלמדנו בעקבותיו משהו חדש, מישהו בהכרח יקרא או יעזר בזה וכדאי לנו לכתוב על זה.

כמות ולא איכות

כששאלתי את גלי מה ה-טיפ שלה כדי להתחיל, הטיפ שלה היה פשוט להתחיל. להתחייב מול עצמנו לכמות של פוסטים בשבוע או בחודש שהיא מספיק מאתגרת אבל ברת השגה, ומכאן לצאת לדרך.

יש משמעות גדולה מאוד לכמות של הפוסטים ולא לאיכות. פוסט פשוט נעלם אחרי שבוע, אף אחד לא זוכר אותו, ולכן גם אם הוא ממש גרוע- אנחנו אפילו לא צריכים ללחוץ על delete, למרות שהוא תמיד שם עבורנו. 

מעבר לכך, ככל שנכתוב, לא משנה באיזו איכות, כך גם יהיה לנו יותר על מה לכתוב. הסנסורים שלנו ייפתחו הרבה יותר ונוכל לדוג בקלות רבה יותר נקודות רלוונטיות מחיינו המקצועיים ששווה לכתוב עליהם.

וגם, ככל שנכתוב יותר גם הכתיבה שלנו תשתפר מעצמה. נכתוב חד יותר, מדוייק יותר ועל נושא אחד. זה דורש אימון 🙂

למדוד את התוכן שלנו

עיקר הפעילות של גלי גם באופן אישי וגם באופן עסקי כאשת מכירות הוא בלינקדאין. על מנת לבדוק איך התוכן שהיא כותבת גורם לדברים הנכונים לזוז, היא עקבה אחרי מספר צפיות/תגובות/לייקים אחרי שבוע, האם לקוחות פוטנציאליים צפו בתוכן, מספר הודעות אישיות בעקבות הפוסט ועוד כמה מטריקות שהיא הגדירה. 

ככה היא ידעה למי התוכן שלה מגיע, איזה סוג של תוכן יוצר אפקט חיובי יותר. בהקשר המקצועי זה עזר לה לנהל את הזמן שלה למול ערוצים אחרים למציאת לקוחות פוטנציאליים. הגדרת המטריקות האלה עזרה לה גם לדעת האם היא עמדה במטרות שלה.

להגדיר מטרות

קודם כל, גלי חילקה את התוכן שלה למספר נושאים (Pillars): היא עצמה, החברה שלה (זנדסק), עולם המכירות והקולגות. זה משהו שכל אחד ואחת מאיתנו יכול לעשות, לחלק את התוכן למספר עולמות מקצועיים-אישיים, בדומה למה שקרן הציעה בפרק שעוסק באסטרטגיית תוכן.

לאחר מכן, כל רבעון גלי מגדירה מטרות לכל נושא תוכן ודרך המטריקות היא בדקה האם היא עומדת במכירות האלה. למשל, נושא הקולגות התחיל בזה שהיא זיהתה שלקוחותיה לא מכירים מספיק את הקולגות שלה, אז היא התחילה לפרסם כל פעם פוסט אחר על קולגה שלה. גלי זיהתה צורך של קהל היעד שלה, והחליטה להגדיל ראש, הגדירה נושא שלם שיענה לצורך לאותו קהל יעד ושילבה אותו באסטרטגיית התוכן.

גלי לוקחת גם מטרות גדולות ושוברת אותן למטרות קטנות שקל ללעוס. כמו למשל להכין את עצמה לתפקיד הבא או לעזור לקולגה להתקדם לתפקיד ניהולי. את המטרות האלה היא משייכת גם לדיי טו דיי העכשיווי, ומחברת אותן גם לנעשה בארגון על מנת להיות אפקטיבית גם מבחינה אישית וגם מבחינה ארגונית. היא ממליצה לנו לשאול את עצמנו מה הארגון שלנו צריך עכשיו? מה מעסיק אותו? מה המטרות שלו? ואיך אנחנו מתחברים לזה.

איך זה עוזר לגלי בתוך הארגון?

את אותו התוכן שגלי יוצרת כדי למתג את עצמה וכדי להביא לקוחות חדשים, גם אנשי זדנסק עצמה רואים. עצם זה שהם חשופים בעצמם לתוכן, תורם למיצוב של גלי בתוך הארגון: כולם מכירים אותה. היא מקבלת מידי יום הודעות בסלאק מקולגות ממחלקות אחרות, ויש לה יכולת להגיע גם למנהלים בכירים.

במקרה אחד שלחה גלי סלאק לסמנכ”ל זדנסק כדי לקדם יוזמות, הסמנכ”ל לא רק שאישר לגלי את היוזמה, הוא גם כתב לה שהוא מכיר אותה וראה את הפוסטים שלה. יש לכך ערך רב שסמנכ”ל של חברה ענקית מכיר אותך אישית.

בנוסף, גלי ממשיכה להתבסס על הפלטפורמה שיצרה לעצמה כדי להתקדם לתפקידים נוספים. היא עתידה לעזוב את תפקידה עוד מספר חודשים, וכרגע שיש לה יכולת ייחודית בארגון היא יכולה לבחון האם אפשר לתרגם אותה גם לתחומים אחרים, וכך להגר בין תחומים בתוך הארגון.

איך גלי התחילה להכשיר קולגות?

כשגלי זיהתה כי היא עושה משהו ייחודי שתורם להצלחתה בתפקיד באופן ישיר וגם תורם לכלל החברה, ובעודה בתפקיד ג’וניור בצוות המכירות, היא הציעה למנהלת שלה לעשות סדנה קטנה לצוות בנוגע לשימוש בלינקדאין.

ומהר מאוד זה כבר חצה את הצוות והגיע לעוד אוזניים שביקשו את ההכשרה מגלי. גלי התחילה לשאול עוד ועוד קולגות מה חסר להם, מה מפחיד אותם, במטרה לזהות את הצרכים השונים של עובדים בתחומים שונים בארגון. על בסיס הצרכים שליקטה גלי בנתה סדנאות שונות לתפקידים שונים, התאימה להם סדנה ותוכן שמתאימים להם, והשתפרה מסדנה לסדנה.

גלי לקחה את היוזמה הזו לפעולה מעבר להגדרות תפקידה, כשאף אחד לא ביקש את זה ממנה, וכשהיא בתחילת דרכה המקצועית בארגון ובתחום עצמו.

לכתוב גם על דברים פחות חיוביים

הרשתות החברתיות מקצינות לעיתים קרובות את מה שטוב. כולנו נראים יפים יותר, מצליחים יותר, צבעוניים יותר. קשה לנו מאוד לחשוף נקודות פחות חיוביות, גם כי הרוב לא עושים את זה, וגם כי זו חשיפה יותר אישית שיכולה לתפיסתנו לעשות לנו גם נזק. אבל ההפך הוא הנכון.

בפרק דיברתי על פוסט שכתבתי על קבלת פידבק, שבו הוספתי פידבקים אותנטיים שקיבלתי במהלך חיפוש העבודה. זה היה פוסט מאוד חשוף, שבו חשפתי גם למה לא התקבלתי לכמה מקומות עבודה. הפוסט עזר למאות אנשים ונתן להם כוח לבקש פידבק בעצמם, וגרר הרבה תגובות. הפוסט לא עוסק בי, הוא עוסק באיך לבקש פידבק. לכן גם אף אחד לא יזכור מהם בדיוק הפידבקים שקיבלתי, במיוחד שפוסטים נעלמים תוך שבוע-שבועיים ואף אחד לא זוכר אותם במדויק. 

אם תתמקדו בסיפור או במסר שאתם רוצים להעביר דרך חוויה פחות חיובית, אף אחד לא יתייחס לחוויה שלכם אלא לסיפור שסיפרתם. אפשר להפוך כל סיטואציה שלילית למשהו מאוד חיובי. לדוגמה: גם כשמשהו פחות הלך, מה למדנו זה? איך בסופו של דבר הצלחנו “להפוך את הקערה על פיה”? משהו שמתחיל רע, אבל עם סוף טוב, יכול ממש לשדרג את הצעת הערך שלנו.

להעמקה נוספת

גלי בללי בלינקדאין, בפייסבוק

הניוזלטר של גלי על מיתוג ו-Social Selling

מיתוג אישי עם יונית צוק

סטוריטלינג עם קרן רייטלר

אסטרטגיית תוכן עם קרן רייטלר

שימוש ב-KPIs עם שירן קרסנוב

אהבתם? שתפו!

למידה מתמשכת מתחילה כאן

למה ללמוד לבד כשאפשר ללמוד ביחד?

כל מה שלא מדברים עליו

כל האמת על ניהול קריירה בפיתוח, וטיפים פרקטיים ייחודיים

מהניסיון שלי, בניוזלטר שבועי

רגע! הקישור לקבוצה כאן

כיף שהצטרפת! 🎉

לנוחיותך, אם נרשמת מהמחשב, הקישור כבר אצלך במייל