התמונה הראשית בפוסט מרמזת כמה אני מתרגש מספרים, במיוחד שאני תומך בהוצאתם ומחכה להם חודשים. בפוסט אמליץ לכם על 5 ספרים ישראלים מעולים שאתם חייבים לקרוא ב-2022.
כולם (או יותר נכון רובם) יצאו ב-2021, כולם יצאו בהוצאה עצמאית ללא הוצאת ספרים מאחוריהם, ואפילו שניים מהם יצאו רק לאחר פרוייקטי מימון המונים מוצלחים מאוד. הספרים משלימים מאוד אחד את השני. כל אחד מהם נוגע במיומנויות אחרות שחלקם גם דוברו בפודקאסט. זכיתי לראיין שני כותבים, ומקווה שאזכה לראיין את השאר 🙂
גילוי נאות: את חלק מהספרים לא קראתי במלואם. עיינתי בהם, קראתי חלקים מהם, ואני ממליץ עליהם בלב שקט. את חמשת הספרים קניתי מכספי האישי ואף אחד מהכותבים לא ביקש ממני להמליץ דווקא על הספר שלו.
אני עוקב כבר שנים אחרי חמשת הכותבים הללו ברשת, קראתי עשרות בלוגפוסטים שלהם. בהמלצתי כאן אני לא ממליץ לכם רק על ספר, אני ממליץ לכם לעקוב אחרי 5 אנשים מעוררי השראה. לספר יש סוף, האנשים האלה ממשיכים ליצור וללמד גם מעבר לכך.
"יוצרים צמיחה" / ערן גפן
הספר הכי ישן ברשימה, יצא בשנת 2020.
ערן הוא מומחה לחדשנות ויצירתיות עסקית, ובספר הוא מביא עשרות זוויות שונות על צמיחה בעידן של שינויים. הספר מחולק לכמה חלקים: צמיחה בזמן משבר, צמיחה עסקית, צמיחה כמנהל, צמיחה אישית. ערן טוען בספר שצמיחה היא מסע בין המצב הקיים למצב חדש.
הספר הפיזי מגיע עם מרקר בצבע של הספר, ובלוגפוסט שכתבתי מרכז את הנקודות העיקריות בו. הוא מחולק לקטעים קצרים של 2-3 עמודים מה שמקל על לקיחת ההפסקות, אין לו התחלה וסוף, וכשדיפדפתי הלאה פשוט כל עמוד היה עוצמתי ברמות.
"למידה אבולוציונית" / אור דניאל
אור הוא ארכיטקט למידה, חבר יקר, שאיתו דיברתי בפודקאסט על למידה.
הספר מקיף עשרות שיטות פרקטיות ללמידה לאורך החיים, שכוללות גם רקע תיאורטי וגם איך אפשר ליישם את התיאוריה בשטח, החל מהיום. הוא צבעוני מאוד, מלא בתמונות ותרשימים, וכיף מאוד לעיין בו.
התמה של אור לאורך הספר היא “מיצורים ליוצרים”, והיא מתחברת מאוד למה שאני מתאר כלייפלונג לרנינג, ו”לגלגל ולא להתגלגל”. התוכן מתחבר גם לפרק של אור, וגם לפרקים נוספים בפודקאסט כמו ללמד אחרים, ללמוד לאורך החיים ולמידה מעשייה.
"חודשים של שינוי" / זהר אוריין
זהו ספרה השני של זהר, המלצתי כאן על הצהוב מבין השניים 🙂 זהר היא חוקרת עצמאית, אדריכלית שינויים וסטוריטלרית של נושא הטרנספורמציה.
ספר זה הוא יומן הקורונה של זהר, בו היא מסתכלת על השנה הראשונה של מגיפת הקורונה כסוג של מעבדה לשינויים, שאנחנו החיילים או העכברים בה.
הספר ממשיך להיות רלוונטי גם לעולם שאחרי, מכיוון שזהר בחוכמתה משליכה תובנות רבות מהיומן על העולם המשתנה-תכוף שבו אנחנו חיים, במבט אישי וארגוני. בפרק עם שלמה עסקנו בהנהגת שינויים, והוא מאוד מתחבר לספר זה וגם לספר של ערן
ממליץ לכם לעקוב אחריה ואחרי הברודקאסט היומי שלה בלי קשר לספר 🙂
"המדריך לקריירה בעולם משתנה" / נירית כהן
זה לא ספר. זה קורס כתוב ומלא איך לנהל קריירה.
נירית היא מומחית לעיצוב קריירה בעולם החדש, בעלת ניסיון רב שמשתקף היטב בכתיבתה בספר, בבלוג שלה ובפייסבוק.
הספר מתאר לפרטים את המסע שכולנו צריכים לתכנן – הקריירה שלנו. היא מתארת את המסע כספירלה שאיננה נגמרת שכוללת עליות ומורדות, צמיחה ושקיעה. כל שלב על הגרף הספירלי מתואר עם צעדים פרקטיים מעולים.
ספר מושקע מאוד, צבעוני וברור. מתיישב עם הפרקים בפודקאסט על ניהול קריירה ועל עתיד התעסוקה.
"שובר שיוויון" / מורד שטרן
מורד הוא מוביל קהילות ומותגים, התארח כאן בפודקאסט בפרק על נטוורקינג ויצירת קשרים.
הספר מדבר על המשולש הקדוש: רשתות קשרים, קהילות ומיתוג אישי. הוא נובע מתוך הכאב האישי של מורד מלפני שנים רבות, כאב שהוביל אותו לפתח את מערכת הקשרים שלו, למתג את עצמו בצעדים פשוטים ועקביים, ותוך כדי ליצור לעצמו המון הזדמנויות חדשות.
מורד הוא אחד הבולטים בתחום בארץ, מעניק ערך לאנשים רבים בצניעות ובענווה, ופרוייקט גיוס ההמונים של הספר חצה ב-3 ימים את רף ה-100% והגיע גם ל-200% גיוס.
השיח שמייצר מורד בספר מתכתב עם הפרקים על יצירת קשרים, פגישות קפה, מיתוג אישי וסטוריטלינג בפודקאסט.
את כל הספרים (חוץ מהספר של זהר) ניתן להשיג גם בפורמט אלקטרוני באפליקציית עברית, את חלקם ניתן להשיג גם בחנויות הספרים.
קריאה מהנה!